Üzleti oldal

Saját kertből saját kézzel

A projekt egyik helyszíne a 2014-ben épült Pécsváradi óvoda, melynek udvara még kialakítás alatt állt, a másik helyszín egy szintén önkormányzati tulajdonú terület volt a belvárosban.

Projektelemek:

  • Vár utcai óvodában egy magas ágyás készítése, melyben a gyerekek közösen tanulhatják a kertészkedés alapjait. Zöldségeket, fűszereket ültettünk, amik gyors sikerélménnyel jártak, az óvodások igényeihez igazodva, és amelyeket aztán a gyerekek meg is kóstolhattak. A kialakított kiskerthez kapcsolódóan egy rövid, 5 órás minitanfolyamot is szerveztünk, ahol kertészeti alapismereteket sajátíthatnak el az érdeklődők.
  • 10 hónapon keresztül havi rendszerességgel (összesen 40 óra) foglalkozásokat tartottunk, melyek során célunk olyan kézműves technikák elsajátítása volt, melyekkel mindennapi életünket is megkönnyíthetjük, feleslegessé vált holmikból újat, újra használhatót varázsolhatunk (pl. ruhák átalakítása házilag).
  • Egy, az önkormányzat által rendelkezésre bocsátott területen fűszer- és gyógynövénykert kialakítása. A kert az érdeklődők számára szabadon látogatható. - 70 órás, fűszer és gyógynövény termesztési és felhasználási ismereteket átadó tanfolyamot szerveztünk.
„Ez a projekt LEADER támogatással valósult meg.”

Friss feltöltések

2019. szeptember 11.
2019. szeptember 11.
2019. szeptember 11.

Keresés