Üzleti oldal

Helyiek, helyiektől, helyiekkel Tápén

2019-ben EFOP-1.3.5-16-2016-00708 kódszámmal támogatást nyertünk közösségépítő rendezvénysorozatunkra.

 • a kedvezményezett neve: Tarkabarka Alapítvány - A Kreatív Kikapcsolódásért
 • a projekt címe: Helyiek helyiektől helyiekkel Tápén
 • a szerződött támogatás összege: 20 558 562 Ft
 • a támogatás mértéke: 100%
 • a projekt tartalmának bemutatása: a projekt célja az önkéntesség, a közösségi gondoskodás, összefogás, karitatív tevékenység népszerűsítése. A projekt közvetlen célcsoportját a Tápé településrészen elő 14 és 35 év közötti hátrányos helyzetben élő gyermekek és fiatalok, illetve a 60 év feletti idősödő és időskorosztály képezi. Az ő társadalmi integrációjukat és életminőségüket szeretnénk javítani azáltal, hogy felhívjuk a helyi közösség figyelmét ezekre a személyekre és az ő igényeikre. A megvalósítani kívánt programok száma 66 db melyek megvalósításával 5710 főt kívánunk elérni a 3 éves megvalósítási időszak végére.
 • a projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.03.31.
 • projekt azonosító száma: EFOP-1.3.5-16-2016-00708

2010 óta Szeged-Tápén is létesült egy telephelyünk és folytatunk aktív tevékenységet. Az önkéntesség, mint közösségi gondoskodás, karitatív tevékenység jelenleg is a tápai életközösség része. Az évek során létrejött szervezetek igyekeznek a hátrányos helyzetű társaikon segíteni, minden szervezetnél érezhető az elkötelezettség és felelősségvállalás.

Általános tendenciaként is elmondható, hogy Tápén egyre több a „betelepülő” fiatal felnőttek/családok száma, így kiemelt feladat számunka a társadalmi integrációjának elősegítése, valamint a társadalmi és közösségi szerepvállalásuk ösztönzése.

Felkerestünk több olyan családot, akik nemrég költöztek Tápéra, hogy megkérdezzük őket, hogyan érzik magukat az új lakókörnyezetükben és milyen problémákkal találkoztak esetleg a közösségi beilleszkedésük kapcsán, illetve, hogy milyen igényeik lennének. Az interjúkon/beszélgetéseken az mondták el, hogy a főként idősekből álló helyi lakosokkal nehezen tudják felvenni a kapcsolatot és megtalálni azt a közös pontot, amely lehetőséget biztosítana számukra a megismerkedésre, barátkozásra. A projekt közvetlen célcsoportját a Tápé településrészen elő 14 és 35 év közötti hátrányos helyzetben élő gyermekek és fiatalok, illetve a 60 év feletti idősödő és időskorosztály képezi. Az ő társadalmi integrációjukat és életminőségüket szeretnénk javítani azáltal, hogy felhívjuk a helyi közösség figyelmét ezekre a személyekre és az ő igényeikre. A projekt felépítése kapcsán a fentiekben bemutatott helyi igényekre, illetve a felhívás elvárásaira alapozva alakítottuk ki célkitűzéseinket, toborzási eszközeinket. Az alapítványunk alapvető céljaival összehangban dolgoztuk ki projektünket, mely célja a helyi hagyományok életre keltése, a civil élet fellendítése, az önkéntesség népszerűsítése a teljes lakosság megmozgatásával. Teljes programtervet részletesen kidolgoztuk a „Helyiek, helyiektől, helyiekkel együtt Tápén” című pályázat bemutatása csatolt dokumentumban. A dokumentumban kifejtésre került a megvalósítani kívánt 66 db rendezvényünk, programunk, képzéseink, melyek megvalósításával 5710 főt kívánunk elérni a 3 éves megvalósítási időszak végére.

A projekt megvalósításában legfőbb partnereink:

 • Heller Ödön Művelődési Ház
 • Tápéi Hagyományőrzők Egyesülete
 • Tápéi Gyékényes Egyesület
 • Tápéi Karitas szervezete
 • Somogyi Könyvtár Tápéi fiókkönyvtáraFriss feltöltések

2019. szeptember 11.
2019. szeptember 11.
2019. szeptember 11.

Keresés